Reseptarfarmasøyt Abdul Wahab kom til Norge i januar i fjor og fikk i høst jobb på Vitusapotek Nesbru. Så fort han fikk jobbe, meldte han seg inn i Norges Farmaceutiske Forening (Farmaceutene).

— Jeg ville ha noen som skal støtte meg hvis det skjer noe, for jeg er ikke kjent med regler eller hva man har rett til på jobb og sånn. Det er flere som misbruker utenlandske eller andre ferske farmasøyter, sier han.

— Jeg har også anbefalt mine venner at de må være medlem så snart som mulig.

Farmaceutene har økt mye de siste årene, og det er ikke lenge siden de kom over 4000 medlemmer. 

LES OGSÅ: Alle Farmaceutenes medlemmer får gratis ansvarsforsikring

Vitusapotek Nesbru

Feiret nummer 5000

Wahab meldte seg inn på akkurat riktig tidspunkt, og ble Farmaceutenes medlem nummer 5000. Derfor fikk han besøk av organisasjonskoordinater Inger Elisabeth Lie fra Farmaceutene, som overrakte kake, gavekort og varme hilsener fra foreningen til et svært blidt ferskt medlem.

— Jeg setter stor pris på det og at dere kom hit. Det var veldig fint, sier han med et stort smil.

LES OGSÅ: Utnytter du alle medlemsfordelene du har i Farmaceutene?

Historisk milepæl for Farmaceutene

Farmaceutene har hatt god medlemsvekst i snart et tiår, og generalsekretær Greta Torbergsen er strålende fornøyd med å ha nådd en historisk milepæl med 5000 medlemmer.

— Dette er etter flere år med jevn og god medlemsvekst. Farmaceutene har jobbet hardt og målbevisst med rekruttering over flere år, så resultatet er svært gledelig, sier hun og skryter av både ansatte og tillitsvalgte som har lagt ned betydelig innsats i rekruttering og innsats for medlemmene.

Torbergsen peker på at høy organisasjonsgrad er avgjørende for at farmasøyter skal ha en sterk stemme i spørsmål angående arbeidsvilkår og lønn.

— Som profesjonsforbund må vi representere flest mulig innen profesjonen vår, for å snakke med troverdighet.

LES OGSÅ: Det er dejlig å være tillitsvalgt i Danmark

Styret i Norges Farmaceutiske Forening