Trygve OttersenTrygve Ottersen (bildet) ble utnevnt som ny direktør i Direktoratet for medisinske produkter (DMP) i statsråd fredag 27. september. Ottersen har siden juni vært fungerende assisterende direktør i DMP.

— Eg ser fram til å leie direktoratet med mange nye oppgåver og eit enda viktigare samfunnsoppdrag. Det er ei krevjande, men svært meiningsfylt oppgåve, sier Ottersen på regjeringens nettsider.

Helse- og omsorgsminister Jan Christian Vestre er også fornøyd med nyutnevnelsen.

— Eg vil gratulere Ottersen med ein av helse-Noregs mest spanande jobbar. Ottersen har markert seg som ein kapasitet innan smittevern og beredskap. Eg gler meg derfor til å samarbeide med han og DMP i tida framover, sier han. 

LES OGSÅ: To farmasøyter vil bli toppsjef i DMP

Bakgrunn frå Folkehelseinstituttet

Ottersen er lege med doktorgrad og har hatt en rekke internasjonale engasjement blant annet hos FNs spesialutsending for ebola. Videre har han vært forsker ved Universitetet i Bergen i perioden 2012 – 2016 og førsteamanuensis ved Universitetet i Oslo fra februar 2016.

Ottersen har bakgrunn fra Folkehelseinstituttet, der han i 2014 begynte som forsker før han i 2017 gikk inn i stillingen som områdedirektør for helsetjenester. Mellom 2021 og 2024 var han områdedirektør for smittevern i Folkehelseinstituttet.